ABD'de Enflasyon'un Yıllık Bazda Artması Bekleniyor...

ABD'de Enflasyon'un Yıllık Bazda Artması Bekleniyor...

Bugün açıklanacak verilere göre ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,3 artış göstermesi bekleniyor. Enflasyon kasım ayında %2,1 artış göstermişti. Aylık bazda ise %0,3’lük artış göstermesi öngörülüyor. Tarım Dışı İstihdam verisinin beklenti altına kalan ABD’de enflasyonun da beklentilerin altında gelmesi durumunda Dolar endeksinde değer kaybı görebiliriz.

İngiltere Ekonomisi Daraldı…
İngiltere ekonomisi kasım ayında %0,3 daralma kaydetti. Yıllık bazda ise %0,6 ile 2013 Haziran ayından bu yana görülen en düşük büyüme performansı sergiledi.

ABD Çin’in Kur Manipülatörü Etiketini Kaldırdı…
Çarşamba günü ticaret görüşmelerinin birinci anlaşmasını Çin ile imzalamaya hazırlanan ABD, Ağustos ayında “kur manipülatörü” olarak ilan ettiği Çin’in bu etiketini kaldırdı. Söz konusu karar ABD Hazine Bakanlığının kongreye sunduğu ABD'nin Büyük Ticari Ortaklarının Makro Ekonomik ve Döviz Politikaları Raporu'nda ortaya çıktı.



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç