TCMB Kararlarının Ardından...

TCMB Kararlarının Ardından...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dün PPK toplantısı sonrası açıkladığı kararda politika faizini 200 baz puan arttırarak %10.25’e yükseltti. Bu haliyle Geç Likidite Penceresi %13.25’e çıkarken, faiz koridorunun üst bandı (Gecelik Borç Verme Faizi ) %11.75’e yükseldi.

TCMB, enflasyon hakkındaki düşünceleri ise dikkatleri çekti. Açıklamada; “Enflasyon üzerinde etkili olan salgına bağlı arz yönlü unsurların, normalleşme sürecinde kademeli olarak ortadan kalkacağı ve talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha belirgin hale geleceği öngörülmüştü. Ancak, güçlü kredi ivmesiyle ekonomide sağlanan hızlı toparlanma ve finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler neticesinde enflasyon öngörülenden daha yüksek bir seyir izlemiştir. “ kısmı oldukça önemlidir.

TCMB bu durumu dizginlemek için Ağustos ayında başladığı sıkılaştırma adımlarını daha güçlü hale getirmesi gerektiğini düşünerek politika faizini 200 baz puan arttırma kararı aldı.

Politika faizi %10.25’e yükseltildi, ancak TCMB Ortalama Fonlama Faizi’nin dün %10.69 olduğunu belirtelim. Bu da demek oluyor ki TCMB, bir sonraki toplantıya kadar faiz koridoru ve Geç Likidite Penceresi’ni de duruma göre farklı kompozisyonlarda kullanabilir.

Covid-19 Vakaları Artıyor, Fransa Günlük Vakada Yeni Rekor…

Dünya genelinde günlük Covid-19 vaka sayıları artış göstermeye devam ediyor. Vakalar son iki gündür 300.000’in üzerinde. Ölü sayıları ise ortalama 6.000 civarlarında.

Fransa’da salgının başladığı tarihten bu yana en yüksek vaka sayısı (16.096) görüldü. Genel olarak Avrupa’da vaka sayıları hız kazanıyor.

ABD – Hindistan – Brezilya üçlüsünde ise maalesef günlük vaka sayılarında bir gevşeme yok.

Veri Ajandası:

*15:30 | ABD – Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç