ABD’de Dayanaklı Mal Siparişleri Beklenti Altında Kaldı…

ABD’de Dayanaklı Mal Siparişleri Beklenti Altında Kaldı…

*ABD'de dayanıklı tüketim malları siparişleri Ağustos ayında yüzde 0.4 ile beklenenden az arttı. Temmuz ayın yüzde 2,4 artış kaydeden verinin Ağustos ayı için yüzde 1,2 artış göstermesi bekleniyordu.  Ulaşım hariç dayanıklı tüketim malları siparişleri söz konusu dönemde yüzde 0.4 arttı.

Dolar Endeksi Yükseliyor Global Vadeli Borsa Endeksleri Geriliyor…
*Haftanın son işlem gününde ABD Doları majör para birimleri karşısında kazançlarını arttırdı.  Dolar endeksi gün içerisinde yüzde 0.27 yükselişle 94,50 bandı üzerinde seyretmekte. ABD Vadeli endeksleri ise Nasdaq hariç hafif satıcılı.  Alman Dax30 vadeli endeksinde ise kayıp yüzde 2’ye yaklaştı. Korona virüse yönelik edişiler ve yaklaşan ABD başkanlık seçimleri küresel piyasalarda risk alım iştahını baskılamakta.

Fed Yetkililerinden Açıklamalar…
-Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD'nin korona virüs krizi nedeniyle işlerini kaybeden milyonlarca Amerikalıya daha fazla mali yardım sağlaması gerektiğini söyledi.
-St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinin görünümü ve enflasyon konusunda Fed’deki meslektaşlarının çoğundan daha iyimser olduğunu belirtti.




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç