Major Borsa Endeksleri Geriledi…

Major Borsa Endeksleri Geriledi…

Yeni hafta, majör borsa endeksleri için negatif başladı. Bunun en büyük sebebi ise rekor kıran günlük Covid-19 vaka sayılarıdır. Bununla birlikte önümüzdeki hafta ABD seçimleri olması dolayısıyla da piyasalardaki belirsizlik negatif etkilere sebep oluyor olabilir.

Bu hafta gelecek hafta, pandemi önlemleri, ABD’deki olası teşvik paketleri ve ABD Başkanlık seçim haberleri takip edilmeli.

İsviçre Merkez Bankası’ndan Değerli Frank Uyarısı…

İsviçre Frangı, Covid-19 pandemisinin patladığı 2020 Mart döneminden itibaren istikrarlı bir şekilde ABD Doları’na karşı değer kazanıyor. USDCHF paritesi 0.9940 seviyelerinden 0.9050 seviyelerine kadar geriledi.

Bu süreçte elbette ABD Doları endeksindeki kaybın da etkisi ile USDCHF’de paritesinde gözle görülür bir gerileme yaşandı. Euro’ya karşı ise hafif bir değer kaybı oldu. EURCHF paritesi 1.0540 seviyelerinden 1.0700 seviyelerine doğru bir fiyatlama kaydetti.

Negatif faiz uygulayan ve değerli İsviçre Frangı’nı hoş karşılamayan İsviçre Merkez Bankası ise, Frank’ın değerlenmesi konusunda bir takım uyarılarda bulundu. Banka, aşırı değerli İsviçre Frangı’nın İsviçre finansal sisteminde bir takım sıkıntılar doğurabileceğini belirtti.

Almanya, Kısmi Karantina Uygulayabilir…

Avrupa’da virüs vakaları hızlı bir şekilde artmaya devam ederken, Çarşamba günü Almanya’nın karantina planlarını tartışması bekleniyor. Vaka sayısı çok yüksek bölgeler harici yerlerde okullar ve anaokullarının açık olması planlanıyor. Ancak bar ve restorant gibi yerlerin kapanması ve etkinlere yasak gelebilir.

Veri Ajandası:

*15:30 | ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri

*17:00 | ABD – Conferecene Board Tüketici Güven Endeksi



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç