ABD’de Seçim Öncesi Teşvik Paketinin Çıkması İhtimali Zayıflıyor…

ABD’de Seçim Öncesi Teşvik Paketinin Çıkması İhtimali Zayıflıyor…

ABD’de Tüketici Güveni Geriledi, Dayanıklı Mal Siparişleri Beklentilerden Güçlü Geldi...
*ABD’de Conference Board (CB) Tüketici Güveni ekim ayında 102,0 seviyesine artış beklentisinin aksine, 101,8’den 100,9 seviyesine geriledi.
*ABD'de dayanıklı mal siparişleri ise Eylül ayında %0,5 artış beklentisini oldukça üzerinde %1,9 ile güçlü artış kaydetti. Çekirdek dayanıklı mal siparişleri de %0,8 ile beklentilerden daha iyi artış gösterdi.

ABD’de Seçim Öncesi Teşvik Paketi İhtimali Zayıflıyor…
*ABD’de 3 Kasımda gerçekleşecek Başkanlık seçimleri öncesi ABD Senatosu’nun yakında oturum yapmayacak olması görüşmeleri devam eden teşvik paketini nihayete ermesi ihtimalini zayıflatıyor. Senato Çoğunluk Lideri McConnell, Senato'nun 9 Kasım'a kadar tatile girmesine karar vermesi Senato'nun 9 Kasım'a kadar tatile girmesi yeni koronavirüs yardım paketinin 3 Kasım seçiminden önce çıkması olasılığını zayıflatıyor. 

Bakan Albayrak’tan Açıklamalar…
*Türkiye, yatırımcılara güçlü üretim tabanı, eğitimli insan kaynağı, stratejik konumu ve lojistik altyapısıyla benzersiz fırsatlar sunuyor.
-Türkiye ekonomisi, bir dönüm noktasında, yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi.
-Türkiye'nin tartışmasız en güçlü yanları, lojistik avantajı, 3 kıtanın birleştiği noktada olması, genç nüfus ve eğitimli iş gücüdür.
-Yeni ekonomik model ihracatı pandemi öncesi seviyeye getirdi.
-Türkiye, hızlı ekonomik büyümesi, 20 yılda 3 katına çıkan GSYİH'si, satın alma gücü artan orta sınıfıyla güçlü ve büyük bir Pazar.


 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç