TCMB ve ECB Toplantı Tutanakları Takip Edildi...

TCMB ve ECB Toplantı Tutanakları Takip Edildi...

TCMB PPK Tutanakları Yayımlandı…
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 475 baz puan faiz artışı gerçekleştirdiği Kasım ayı Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının özetlerini yayımladı. Toplantı özetinde, “Kurul, enflasyon görünümüne dair risklerin bertaraf edilmesi, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve dezenflasyon sürecinin en kısa sürede yeniden tesisi için, net ve güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılmasına karar vermiştir” denildi. Toplantı özetinde ayrıca, “fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini artırmak için zorunlu karşılık düzenlemesinde değişiklik ihtiyacı olduğunu değerlendirmiştir." İfadeleri yer aldı.

Merkel: Korona Virüs Kısıtlamaları Bir Süre Daha Devam Edecek…
*Eyalet başbakanları ile gerçekleştirdiği sekiz saatlik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, mevcut kısmi kısıtlamalara 20 Aralık'a kadar devam edilmesi yönünde karar aldıklarını belirtti. Kasım ayının başından bu yana yürürlükte olan sınırlı kısıtlamaların "kısmi başarı" gösterdiğini belirten Merkel, Covid19 tedbirlerinin Noel ya da yeni yıl için gevşetilmesi sözü veremeyeceğini söyledi. Merkel ayrıca  Covid19 aşıları Noel'den önce gelebileceğini ifade etti.


Avrupa Merkez Bankası (ECB) Toplantı Tutanakları…
*Avrupa Merkez Bankası’nın bugün yayımlanan 29 Ekim toplantısı tutanaklarında, politika yapıcıların pandeminin talep ve arz taraflarına daha uzun, kalıcı etkilerinin olması, potansiyel büyümeyi azaltması olasılığı gördükleri belirtili. Tutanaklarda ayrıca, Yönetim Konseyi’nin  gerektiği her anda harekete geçmeye hazır olduğu ve Kur oranı dahil verileri inceleneceği mesajı verildi.



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç