Noel Öncesi İngiltere ve AB Uzlaştı…

Noel Öncesi İngiltere ve AB Uzlaştı…

İngiltere ve AB arasında, İngiltere’nin birlikten ayrılacağı 1 Ocak tarihi itibariyle ticari ilişkiler konusunda anlaşmaya varıldı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği ve İngiltere'nin Brexit sonrası ticari ilişkileri belirleyecek anlaşma müzakerelerinde uzlaştığını açıkladı.;

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise twitter hesabından TSİ 18:01’de “Anlaşma yapıldı.” Tweeti attı.

İngiliz hükümeti, yaptığı açıklamada; AB ile bugüne kadar varılmadığı şekilde sıfır tarife ve sıfır kota üzerinde uzlaşıya varılan ilk ticaret anlaşması olduğu belirtildi.

Bunun yanında İngiliz hükümeti anlaşmalı olarak sağlanan 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle birlikten ayrılmayı “Artık AB yörüngesinde olmamak, AB kurallarına bağlı kalmak zorunda olmamak, egemenliğe dönüş için tüm taleplere erişmek, siyasi ve ekonomik bağımsızlığın tam olarak kazanılması ve göçmen sisteminin tamamen İngiltere’nin kontrolünde olması” şeklinde değerlendirdi.

Detaylı açıklamanın liderler tarafından daha sonra yapılması bekleniyor.

GBPUSD paritesi bu gerçekleşme sonrası yaklaşık 60 pipslik aşağı yönlü bir hareket gerçekleştirdi.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç