Fed/Powell: Ekonomik Görünüm Daha İyi Ama…

Fed/Powell: Ekonomik Görünüm Daha İyi Ama…

Pazartesi günü Ulusal Topluluk Yeniden Yatırım Koalisyonunda konuşan Fed Başkanı Powell, ABD'de ekonomik görünümün daha iyi olduğunu ancak sorunları henüz tamamen atlatamadıklarını söyledi. ABD ekonomisinin ancak herkes refahtan pay alabildiği zaman tam potansiyeline ulaşacağını belirten Powell, ekonominin yeniden açılıyor olması daha fazla ekonomik aktivite ve daha fazla istihdam demek olduğunu söyledi.



Enflasyonda Artış Beklenti Altında Kaldı…

*Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)  tarafından dün açıklanan verilere göre nisan ayında TÜFE bir önceki aya göre %1,68, bir önceki yılın aynı ayına göre %17,14 artış kaydetti.  Piyasa beklentisi aylık %1,80, yıllık %17,30 gelmesi yönündeydi.


Avustralya Merkez Bankası Faiz Oranını Değiştirmedi…
Avustralya Merkez Bankası(RBA) gerçekleştirdiği toplantıda beklentiler dâhilinde faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 0.10 seviyesinde bıraktı. Yapılan açıklamada, ekonomik toparlanmanın beklenenden daha güçlü olduğu ve bunun devam etmesinin beklendiği belirtilirken, son derece destekleyici parasal koşulların sürdürüleceği ifade edildi.

 


Günün Ajandası

11:30   İngiltere İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Nis) Beklenti: 60,7 Önceki:60,7
15:30   ABD Ticaret Dengesi (Mar) Beklenti: -74,50B Önceki:-71,10B
17:00   ABD Fabrika Siparişleri (Aylık) (Mar) Beklenti:1,3% Önceki:-0,8%
23:30   Amerikan Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları Önceki: 4,319M




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç