Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden Görüştü…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden Görüştü…

*Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden dün NATO Zirvesi kapsamında baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Baş başa görüşme 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, son derece yararlı ve samimi bir görüşme yaptıklarını, Biden ile hem sorunları hem de ortak konuları yapıcı bir şekilde ele aldıklarını ve doğrudan diyalog kanallarının etkin kullanılması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi. ABD Başkanı Biden da pozitif ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve ekiplerin görüşmelere devam edeceklerini, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceklerini inandıklarını söyledi.


Fed Öncesi ABD Cephesinde Bugün İki Önemli Veri Açıklanacak…

*Bugün başlayacak olan ve yarın saat 21:00’de faiz kararının açıklanacağı kritik Fed toplantısı öncesi bugün ABD cephesinde iki önemli veri piyasanın radarında olacak. Bunlarda ilki Fed açısından da önemli olan enflasyon göstergelerinden biri olan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi. ÜFE’nin mayıs ayında yıllık bazda %,6,3, aylık bazda ise %0,6 artış göstermesi bekleniyor. Nisan ayında ÜFE yıllık bazda %6,2 ile Kasım 2010'dan bu yana en yüksek yıllık artışı kaydetmişti. Bir diğer açıklanacak veri ise Perakende satışlar verisi. Perakende satışların mayıs ayında -0,7% düşmesi bekleniyor.


Avustralya Merkez Bankası Toplantı Tutanakları…
Avustralya Merkez Bankası(RBA), Haziran 2021 Para Politikası Toplantısı tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre; RBA üyeleri tahvil alım programını "durdurmayı düşünmenin" erken olacağı konusunda anlaştılar. Tahvil alımının, ekonomik toparlanma için gerekli olan koşulları desteklediği belirttirilirken, politikanın tam istihdama ulaşmak için son derece uyumlu kalması gerektiği vurgulandı.


Günün Ajandası

09:00   İngiltere Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Nis) Beklenti:4,9%  Önceki:4,0%
09:00   İngiltere İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (May) Önceki: -15,1K
09:00   İngiltere İşsizlik Oranı (Nis) Beklenti: 4,7% Önceki:4,8%           
09:00   Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (May) Beklenti: 0,5% Önceki:0,7%
11:00   Türkiye Bütçe Dengesi (May) Önceki: -16,90B
15:15   İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey Konuşuyor
15:30   ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (May) Beklenti: 0,6%  Önceki:0,6%           
15:30   ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (May) Beklenti: 6,3% Önceki:6,2%
15:30   ABD Perakende Satışlar (Aylık) (May) Beklenti: -0,7%  Önceki:0,0%
15:30   ABD Perakende Satışlar (Yıllık) (May) Önceki: 51,22%
16:15   ABD Sanayi Üretimi (Aylık) (May) Beklenti: 0,6%  Önceki:0,5%
23:30   Amerikan Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları Önceki:-2,108M


                

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç