Petrol Fiyatlarında Sert Düşüş...

Petrol Fiyatlarında Sert Düşüş...

Delta Korkusu ve İmalat PMI’larda Görülen Gerileme Petrol Fiyatını Baskıladı…
Dün Global piyasalarda takip ettiğimiz ABD ve Çin İmalat PMI rakamları hem beklenti altında kaldı hem de bir önceki döneme göre gerileme kaydetti. İki önemli petrol tüketicisi ülkenin İmalat PMI’larında görülen gerileme, diğer yandan Korona virüs Delta varyantının yayılım göstermeye devam etmesi ve birçok yerde vaka sayılarının artması Global piyasada petrole ilişkin talebin azalacağı korkusu ham petrol fiyatları üstünde satış baskısı yaratmış durumda. Dün yaşanan sert satışlar etkisini bugünde göstermeye devam etti.  Crude Oil vadeli piyasada 69$ seviyelerine, brent petrol ise 71$ seviyelerine düşüş gösterdi.  Ancak petrol piyasasında görülen panik havası ABD borsalarına şimdilik yansımamış gözüküyor.


Türkiye’de Enflasyon Temmuz Ayında Beklenti Üzerinde Arttı…
*Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Temmuz'da tüketici fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,80 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 18,95 artış kaydetti. Böylece yıllık enflasyon(TÜFE) son 26 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Temmuz'da yıllık çekirdek enflasyon yüzde 17,22 oldu. Üretici enflasyonu ise  yüzde 44,92’a çıktı.


Fed/Bullard: Kriz Dönemi Politikalarının Yakın Zamanda Sona Erdirilmeye Başlanmasını İsterim…

St Louis Fed Başkanı James Bullard, koronavirüs salgınının ABD'yi daha yüksek büyüme, daha yüksek verimlilik ve daha yüksek oynaklığın olduğu bir döneme sokmuş olabileceğini ve bunun daha yüksek faizler ve daha hızlı enflasyonun görüleceği bir dönem olacağına da işaret ederek Fed'in kriz dönemi politikalarını sona erdirmeye yakında başlamasını istediğini belirtti. Bullard, bu politikaların sona erdirilmesi ile Fed'in yüksek enflasyonun ısrarcı olmaya devam etmesi halinde piyasada, ekonomide bir kargaşa, karışıklık riskine yol açmadan küçük artırımlar ile hareket edebilecek hale geleceğini savundu.


Euro Bölgesinde ÜFE Beklenti Altında Arttı…

Euro Bölgesinde Üretici Fiyat Endeksi(ÜFE) haziran ayında yıllık bazda %10,2 ile %10,3 beklentisi altına artış kaydetti. Aylık bazda ise beklentiler dahilinde %1,4 artış gösterdi.



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç