Bitcoin'de Volatilite Artarken Sarı Metal Güçlü Duruşuyla Ön Planda...

Bitcoin'de Volatilite Artarken Sarı Metal Güçlü Duruşuyla Ön Planda...

Piyasaların beklediği FED Faiz Kararı yarın TSİ 22:00'da açıklanacak. FED Kararı öncesi piyasalarda hareketlilik arttı. Dolar endeksi yükselişini sürdürürken, Bitcoin Temmuz ayındaki fiyatına gerileyerek, rekor seviyelerden son bir kaç ayın en düşük fiyatına indi.

 

Volatilitenin yüksek olduğu kripto piyasasında, FED'in şahin duruşu ve Kazakistan'da ki olayların düşüşü tetiklediği söylenmekte. Bitcoin'in düşüşü altlarda sert ezilmelere yol açtı. Birçok altcoin 19 Mayıs 2021'de ki ani düşüş fiyatlarına indi.

 

FED'in bu toplantı da faiz artırımına gitmesi düşünülmediğinden Bitcoin buna anlıkta olsa tepki vererek yükselmesi bekleniyor. Lakin faiz kararlarının, yaşanan toplumsal gerilimlerin ve enflasyonist baskıların birçok emtiada düşüşe sebep olduğu gibi bitcoin'de de bu durumun yaşanacağını göz önünde bulundurmak gerekir.

 

Piyasalardaki bu ani düşüşler, belirsizliğin sürmesi  ve volatilitenin artması, güvenli liman olarak bilinen sarı metale rağbeti artırdı. Düşüşlerden pek fazla etkilenmeyen altın, güçlü duruşuyla yatırım araçlarında ön plana çıkıyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç