Ren Nehrinin Kuruması Almanya Endüstrisini Vurabilir…

Ren Nehrinin Kuruması Almanya Endüstrisini Vurabilir…

Yaz başından bu yana Avrupa kıtasını kasıp kavuran sıcak hava dalgaları ve yetersiz yağışlar ülkenin ticari arteri olan Ren Nehri'nin su seviyesini vurmuş durumda.  Avrupa'nın Rotterdam ve Anvers'teki mega limanlarını Almanya'nın endüstriyel kalbi ve karayla çevrili İsviçre'ye bağlayan ana iç nehri Ren'deki su seviyesinin gemilerin geçemeyeceği kadar sığ olması gemicilerin kömür, bileşenler, kimyasallar ve diğer emtiaları fabrikalara ve enerji santrallerine transfer etmesini zorlaştırıyor. Bu, büyük endüstriler için acil bir sorun. 







*Yüksek enflasyon, küresel tedarik zinciri krizi ve yaklaşmakta olan bir gaz krizi döneminde, Ren nehrinde düşük su seviyeleri Almanya için başka bir baş ağrısı olmaya aday. Enerji şirketleri, kömürle çalışan elektrik santrallerinde kömürün taşınmasındaki sorunlar nedeniyle daha şimdiden, kömürle çalışan elektrik santrallerindeki üretimin azalması konusunda uyarıyorlar. Araştırmalar (Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü), Ren Nehri'ndeki bir aylık su azalmasının Alman sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 1'ini azaltma yaratma potansiyeli taşıdığını göstermekte.  Ayrıca düşük su seviyesi Almanya ekonomisi üstünde çeyrek ile 0.50 puanlık bir ağırlık oluşturabilir.







*Alman kömür ithalatçıları, Ukrayna'daki savaş devam ederken, hiçbir azalma belirtisi göstermediği bir talebi karşılamalarına izin vermek için nehir seviyelerinin yakında yükseleceğini umsa da sıcak hava dalgasının batı Avrupa’yı vurmaya devam etmesi halinde kıtanın en büyük ekonomisini zor günler bekliyor olacak. 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç