Çin ve Japonya Verileri Beklentilerin Altında Kaldı...

Çin ve Japonya Verileri Beklentilerin Altında Kaldı...

Çin Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar Beklenti Altında Kaldı…
Çin’de Sanayi üretimi temmuz ayında %3,8 artış ile hem bir önceki hem de beklentilerin altında artış kaydetti. Perakende satışlarda %2,7 ile %5,0 artış beklentisinin oldukça altında kaldı. Diğer yandan Çin Merkez Bankası, bir yıllık orta vadeli kredi oranını (MLF) %2,85’ten %2,75’e düşürdüğünü açıkladı. Karar, üst üste beşinci toplantının ardından geldi. MLF oranı, önümüzdeki hafta açıklanacak olan gösterge kredi ana faiz oranının (LPR) önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

 

Moody’s Türkiye’nin Kredi Notunu Düşürdü…
*Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B2"den "B3"e düşürdüğünü, not görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini açıkladı. Moody’s, Türkiye'nin ödemeler dengesi üzerinde artan baskıları ve Döviz rezervlerinin daha da düşme riskini, kredi notunun düşürülmesine neden olarak gösterdi.


Japonya Ekonomisi 2. Çeyrekte Beklentilerin Altında Büyüme Kaydetti…
Japonya ekonomisi yılın 2. Çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre (yıllık bazda) %2,2 ile %2,5 beklentisi altında büyüme gösterdi. Çeyreklik bazda ise ilk çeyrekte %0,1 daraldıktan sonra ikinci çeyrekte %0,5 büyüme kaydetti. Piyasa beklentisi %0,6 büyüme kaydetmesi yönündeydi.


Bu Hafta Takip Edilecek Önemli Veriler…
*Bu hafta yurt içi piyasada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı yakın takipte olacak. TCMB faiz kararını Perşembe günü açıklayacak olup faiz oranını yüzde 14 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor.
*Global piyasada ise Çarşamba günü Fed’in Temmuz ayına ilişkin toplantı tutanakları ve İngiltere’de enflasyon rakamları izlenecek.  Euro Bölgesinde ise çarşamba günü açıklanacak 2. çeyrek GSYH, perşembe Euro Bölgesi'nde TÜFE rakamları takibimizde önemli verilerden bazıları olacak.


Günün Ajandası

09:30   İsviçre Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Tem) Beklenti: 0,4% Önceki:0,3%        
11:00   Türkiye Bütçe Dengesi (Tem) Önceki: -31,00B
15:30   ABD New York Empire State İmalat Endeksi (Ağu) Beklenti: 5,50 Önceki:11,10   
15:30   Kanada İmalat Satışları (Aylık) (Haz) Beklenti:-0,9% Önceki:-2,0%  



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç