Japonya Ekonomisi %2.7 Büyüdü...

Japonya Ekonomisi %2.7 Büyüdü...

*Japonya’da gece takip ettiğimiz 1.çeyreğe ilişkin GSYİH beklentilerin üzerinde gelerek çeyreklik %0.7, yıllık %2.7 büyüme gösterdi. Ekonominin sırasıyla %0.4 ve %1.6 büyümesi bekleniyordu.

*Çin tarafından açıklanan verilere göre, Çin’in döviz rezervleri Mayıs ayında aylık bazda %0.88 azalarak 3 trilyon 177 milyar dolara geriledi. Döviz rezervlerindeki düşüşün döviz kurundaki dönüşümden ve varlık fiyatlarındaki değişikliklerden kaynaklandığı ifade edildi. Ayrıca Çin ekonomisinin iyileşmeye devam ettiği ve bu durumun da ülkenin döviz rezervlerinin büyüklüğünü ve temel istikrarını korumaya yardımcı olduğu bildirildi.

*ABD’de tüketici kredileri Nisan ayında 23 milyar dolar artarak 4,86 trilyon dolara yükseldi. Kredilerdeki artışa 13,5 milyar dolar ile kredi kartı harcamaları, 9,5 milyar dolar ile ev, otomobil ve öğrenci kredi harcamaları katkı verdi.

Günün Ajandası;
12:00 Euro Bölgesi GSYİH
14:00 Türkiye Hazine Nakit Dengesi
15:30 ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları
17:30 ABD Doğalgaz Stokları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç