TCMB Brüt Rezervleri Artarken, Net Rezervlerde Düşüş Yaşandı…

TCMB Brüt Rezervleri Artarken, Net Rezervlerde Düşüş Yaşandı…

*Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıkladığı haftalık verilere göre, 2 Haziran ile sona eren haftada TCMB brüt rezervleri 2.28 milyar dolar artarken, net rezerv -5.70 milyar dolara geriledi.

*ABD’de işsizlik haklarından yararlanma başvuruları geçtiğimiz hafta beklentilerin üzerinde arttı. Beklentiler 253.000 artış gerçekleşeceği yönündeyken, 261.000 başvuru gerçekleşti. Açıklanan veri sonrasında EURUSD paritesinde ani yükselişler yaşandı.

*Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yayımladığı haftalık bültene göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 498,7 milyar TL'den 2 trilyon 533,6 milyar TL'ye çıktı.

*TL paritesindeki güçlü yükselişler ile bugün de rekor fiyatlamalar tazelendi. Dolar 23.40, euro 25.29 ve gram altın 1475 seviyelerine kadar yükseldi.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç