Çin'de Enflasyon Azaldı...

Çin'de Enflasyon Azaldı...

*Çin’de gece açıklanan Mayıs ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentinin altında kalarak aylık %0.2 azalırken, yıllık %0.2 arttı. Verinin sırasıyla %0.1 azalması ve %0.3 artması bekleniyordu. Üretici Fiyat Endeksi de beklentiden daha fazla azaldı ve aylık -%0.9, yıllık -%4.6 düzeyinde geldi.

*Reuters tarafından yapılan ankete göre, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) enflasyonun yüksek kalmasında dolayı Haziran ve Temmuz toplantısında 25 baz puanlık faiz artışı yapacağı bekleniyor. Yine bu ankete göre Euro Bölgesinin 3.çeyrekte %0.2 büyümesi tahmin ediliyor.

*FED tarafından yapılan bildiride, bankalar tarafından gerçekleştirilen acil FED fonlaması geçen hafta hafif yükselerek 285,7 milyar dolardan 288,6 milyar dolar oldu. FED’in bilanço büyüklüğü ise 8 trilyon 439 milyar dolara yükseldi.

Günün Ajandası;
10:00 Türkiye Sanayi Üretimi
11:00 ECB Üyesi Enria’nın Konuşması
15:30 Kanada İstihdam Değişikliği
20:00 ABD Petrol Sondaj Kule Sayısı

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç